Afspraak is afspraak,

Ik had het beloofd, we gaan een grote tocht rijden. 200km plus hadden we afgesproken. Oké, ik ga mee zei ik. Zoals ik een man van mijn woord ben gingen wij het doen. Nu blijkt het wel lastiger te zijn dan je denkt om een leuke route te plannen.

Wij zijn uitgekomen op een rondje Stolwijk, Radio Kootwijk en terug. De uiteindelijke eindstand stond op een 230km. Mijn eerste keer boven de 200km. Het viel mij gelukkig alles mee. Nu hebben wij onderweg ook de nodige treuzel momentjes gepakt

Soesterberg

Het eerste stopmoment was bij Soesterberg, Een groot gedeelte van de voormalige vliegbasis is vrij gegeven voor publiek. Het park is ook open voor fietsers. Dit betekend dat je zelfs na een hekje door de klungelen mag fietsen rond de vliegtuigen die bij het museum staan. Of het officieel de bedoeling is weet ik niet zeker, de beveiliging deed niks. Dus het zal vast goed zijn. Een goede tip is het gratis waterpunt bij het monument van de gevallene. Uit de witte pijp komt gewoon drinkwater. Op de terugweg hebben we daar gewoon lekker nog een keer gevuld.

De Mechanieker + Het Lokaal

De 2e stop is Amersfoort, de Mechanieker wel te verstaan. De Mechanieker is één van de mooiere fietsenwinkels, met merken als OPEN, Orbea en Parlee hebben ze een ongelofelijke line-up staan. Voor een bakkie kan je aanschuiven, om wat te eten stuurde ze ons door naar de achterburen. De fiets, die mocht wel even blijven staan. Het lokaal is een eetgelegenheid en biologische supermarkt met lokale producten. Voor niet al te veel geld zit je daar te genieten van een goed broodje. Ideaal als je de hele dag verder op de fiets zit.

Radio Kootwijk

Midden op een heide veld, hooggelegen en imposant. Het betonnen pand van Radio Kootwijk valt op. Met de “oostblokse looks” vergeet je even dat je gewoon op de Veluwe zit. De laatste echte stop, we zitten halverwege. Nog 115km terug ongeveer. Eerst foto’s, eten en even zitten. Na een korte twijfel om even achter de groep die een rondleiding kreeg aan naar binnen te schieten hebben we het toch niet gedaan. Zoiets veroorzaakt alleen maar problemen. Wat de precieze functie van het pand was wisten wij beiden nog niet, gelukkig kwam er een man langslopen die het net de enthousiast aan zijn vrouw vertelde. Zo ook aan ons dus. Na een korte break moesten we echt weer gaan, dat is het nadeel van eind September zo ver fietsen. Het blijft niet super lang licht. Denk aan ongeveer van half 8 to 8 ’s avonds.

Eindstand

We zijn terug gereden via Soest om meer kilometers te maken. Het eerste plan was om 250km te rijden. Op 20km na is dat niet gelukt. Eigenlijk heb ik er gelijk vrede mee genomen. Je gaat geen 20km meer omrijden als je na 230 eindelijk in de buurt van huis bent. Of althans, ik zeker niet. Het was inmiddels half 8. Om eerlijk te zijn had ik gewoon honger.

There are currently no comments.