Waarom

Een stalen frame, 11 versnellingen en een heel breed stuur. Dat is wat mensen opvallen als ze mijn Bombtrack zien. Opvallend is hij ook wel. Een felblauw monster met dikke banden (voor een racefiets dan).

Frame

Mijn keuze voor deze fiets was niet lastig. Ik wil graag rijzen. Een reis met de fiets is voor mij helemaal fantastisch. De Hook II heeft een frame gemaakt met Columbus buizen. Deze stalen buizen zijn sterker en stijver dan carbon/ aluminium. Omdat staal meer druk en gewicht kan hebben durf ik er tassen vol met spullen aan te hangen.

Afbouw

Als je begint met een stalen frame moet de rest van de fiets natuurlijk ook onverwoestbaar zijn. Dat is gelukt. Alle onderdelen zijn robust en makkelijk in onderhoud. De fiets is afgemonteerd met TRP Spire mechanische schijfremmen en de SRAM Rival 1×11 groep. Beide merken staan bekend om sterke producten die tegen een stootje kunnen. Zowel SRAM als TRP maken hun naam waar. TRP was mij uiterst onbekend. Maar de Spire remmen zijn prima remmen. Omdat de remmen mechanisch zijn is de werking iets minder subtiel dan de hydraulische tegenhangers. Het voordeel dat je wel terugkrijgt is dat je nooit hoeft te bloeden en je altijd en overal een kabel ter vervanging kan kopen.

Gebruik

Ik heb de fiets al heftiger behandeld dan ik zou willen toegeven. Paden die ik eigenlijk normaal alleen met de mountainbike zou durven nemen neemt de Hook alsof het niets is. Al met al is het oordeel dus dik tevreden!

There are currently no comments.